fredag 8 november 2013

Gnällig

Var på mammaträff igår och där konstaterade vi att flera bebisar blivit supergnälliga. De kan knappt inte lämnas själva i rummet och de är supermammiga.
Skönt att höra att det inte bara är vi! Jag är så trött på denna gnällighet. Att inte kunna göra ngt utan bök och stök. En ledsen bebis bara man försvinner ut ur rummet i två sek.

Var i tisdags hos doktorn för 6 mån koll. Det gick bra! Fick bara påpekning att han måste ligga mer på mage då han är lite platt om bakhuvudet. Besöker började lite lustigt.  Dr ger lille D en leksakskub och han tar den inte. Han bara stirrar ut i intet först. Dr ser lite bekymrad ut och frågar om han sträcker sig efter leksaker sant visar intresse vanligen. Varpå maken säger: "vänta lite... han är koncentrerad på annat". Ngn sekund senare hör man världens pruttljud! Haha sen så var det fart på lillkillen! Drog i stetoskop,  fingrar, leksaker. Hehe typisk karl! ;) kan inte göra två saker santidugt :-p (nej jag är bara lite jävlig och definierar inte könsroller!)

Vi tog upp hans mage. Lillen blir förstoppad vid minsta matintag. Nu pratar vi modell-leraliknande kluttar. Han har så svårt att krysta ut! Såvi fick ordination på laktulos. 2, 5ml morgon och kväll, dock fann jag det som en för stor dos! Han får 1, 5ml på morgonen och 0, 5ml på kvällen. Kvällsdosen kanske vi tar bort och lägger till på morgondosen. Han får gaser som attan av högre doser på kvällen. Det underliga enl mig var att innan vi fick ordinationen så frågade läkaren om vi inte redan testat denna läkemedel på eget bevåg. Hrm visst att det är receptfritt men mjae vet inte... inget vi hade lust att göra själva ändå.
Ang. Doseringen så kunde vi öka eller sänka beroende på resultat. Men så skönt för lillen att inte behöva krysta ihjäl sig! Nu gör han chokladmousse liknande bajs. Vilket är målet! :)

I onsdags var vi på babyfotografering. Hon var så duktig med hnm! Och vi var så lyckliga över att han kunde sitta själv  för några sittbilder. Fotografen var så duktig! Ska bli spännande att se bilderna sen!

Nämen usch måste gå och sova i några h... ska jobba natt idag och jag har varit vaken sen 7. Inte så bra kanske? Ska bli spännande att börja jobba igen. Efter 7 månaders frånvaro från jobb. Samtidigt läskigt... hur ska detta gå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar