lördag 15 augusti 2015

Potträning + pottette plus

Så här har vi gjort när det gäller vår potträning. Använder mig en del av ett svar jag skrivit.

Vi introducerade pottan varje kväll under en längre period. Sedan då och då under dagtid. Men just då pratade vi mest om pottan och testade den. Han började kissa i pottan och senare även att bajsa. Då kändes det som att det var dags... särskilt när han accepterade den utan större protester.

I början satte vi lille D på pottan 1 gång i timmen. Hade vanliga kalsonger på och talade om att han fick säga till. I början hände det några kissolyckor som var obehagligt för hnm och pinsamt för hnm. Tror att han endast bajsat på sig en gång faktiskt. Har inget minne om annat. Och det var inte roligt för hnm kan jag lova! Första veckan var vi hemma, han var faktiskt sjuk den veckan så det gick rätt smidigt.

Därefter var det dags att ta sig ut. I början så hade han blöja fast vi besökte toaletten ofta, varje timma till 1.5h emellan. Han var redan då rätt så torr. Han kissade då i blöjan endast när han sov.

Vart efter så höll han sig längre och längre stunder och då slutade vi med blöja även ute, dock användes blöja vid sömn. Då han orkade hålla sig längre stunder så passade vi på att kissa innan vi gick. Se till att det fanns en toalett att gå till ca varannan- till var tredje timma. Han började inom kort att sluta kissa i blöjan på dagssömnen. Vi körde med kiss innan vi lämnade hemmet, sen innan lunch och därefter innan sömn samt direkt efter sömn. Han har inte kissat på sig ute en enda gång!
Jag sydde ett par potträningsboxershort, men de har inte behövts. Han har använt dem men inte kissat i dem :)

Till en början höll vi hnm över toaletten. Men det tär på ens rygg. Så vi har köpt en potette plus. Det är en resepotta som man kan ha som toaring samt ha påse i och göra om till potta! Denna pryl är ett av de bästa vi haft och jag kommer att rekommendera den. Jag vet att vissa klarat sig med en ikeapotta under vagnen. Men denna är guld värd särskilt då den kan användas som toaring. Den är liten och smidig att ha med i skötväskan.  Tar inte alls mycket plats. Vi har en singelväska och där får det plats ombyte till båda killarna, plåster, resepotta, blöjor till mini, underlägg, våtservetter och diverse annat som kanske inte behövs ;)
Så nej den tar inte mycket plats alls!

Denna lilla resepotta har följ med oss till stranden och parken under heldagar. Han har busat runt och sen sagt till att han behövt gå på pottan. Då var det bara att sätta hnm, han har gjort sitt och så är det bara att knyta ihop påsen och slänga vid närmsta papperskorg. Enormt smidigt!
Jag skulle lätt använda den på tåget om det krisar sig. Den är liten och diskret. Han kan sitta bredvid vagnen och inte är det många som lär då se... har inte testat på tåget men skulle kunna.
Finns att köpa på deras egna hemsida och på papparylar.se

Köpte då en pottette plus resepotta. Riktigt smidig och bra resepotta. Tänkte göra ett inlägg om den snart.

Vet att vissa har en liten potta, typ Ikeas under vagnen och har med. 

Vi börjar förskolan nu på måndag igen. Har redan igår förvarnat att han är utan blöja numer. På förskolan är de vana och vi fick reda på att de kommer att hjälpa till så mycket de kan. Bara att han ska till att ha många ombyten. Så 5 par boxer, byxor och strumpor är nedpackade. Förberedd för det värsta :)

Långt inlägg men kanske kan ge lite tipps för någon annan. Vi har inte skyndat på processen alls. Vi har tagit det i hans takt. Ibland har vi fått backa lite. Flyttat ut pottan till vardagsrummet, framför tvn. Han har under en övergångsperiod haft boxer på sin blöja. Ja lite fram och tillbaka. Nu kissar han och bajsar bara på pottan/toaletten. Han är även torr nattetid, fast vi sätter på hnm en up and go ett tag till.

Han ska tillbaka till förskolan på måndag och då kan det hända att vi får backa några steg till. Men det ska nog gå bra. Hans pedagoger är med på noterna och tänker hjälpa till så gott de kan. Har köpt lite mer ombyte så detta ska gå!
I snitt tar det runt 1-8 veckor innan barnet blir torrt. Vi är inne på v5 just nu och nästa vecka v. 6
Han har de första 3.5 veckorna tyckt om sin pottkalender som belöning...klistrat klistermärke efter varje besök men numer struntar han i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar