lördag 8 augusti 2015

Torr natt!!!

Efter 5 veckor så har den första helt torra natten infunnit sig!
Han har hela denna veckan inte haft någon blöja alls på sig (under vaken tid), varit helt torr och inte kissat eller bajsat på sig en enda gång! Så stolt över vår kille! :)

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Va duktig han är er lilla grabb!

    Har du något tips på hur man pottränar? Vi har börjat fundera och Henning kissar ibland på pottan precis innan vi ska bada honom och vi sätter honom där för att vi vet att han brukar kissa då. En gång drog han med oss in på toaletten, pekade på pottan och drog i blöjan och när vi tog av honom så kissade han på pottan. Så medveten är han men vi vet inte riktigt hur vi ska bära oss åt för att få honom att säga till hela tiden. Och hur gör man på förskolan eller när man ska iväg någonstans? Har du några tips??
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bästa är när barnet själv är redo :) vilket det låter som han är. I början satte vi hnm på pottan 1 gång i timmen. Hade vanliga kalsonger på och talade om att han fick säga till. I början hände det några kissolyckor som var obehagligt för hnm och pinsamt för hnm. Vi var då hemma. Så fort vi gick ut så hade han blöja fast vi besökte toalett ofta. Vart efter så höll han sig längre och längre stunder och då slutade vi med blöja även ute. Det var till att kissa innan vi gick. I början försökte vi hitta en offentlig toalett varannan- var tredje timma. Men märkte snart att hålla över toa var ganska besvärligt.

      Köpte då en pottette plus resepotta. Riktigt smidig och bra resepotta. Tänkte göra ett inlägg om den snart.

      Vet att vissa har en liten potta, typ Ikeas under vagnen och har med.

      Vi börjar förskolan nu på måndag igen. Har redan igår förvarnat att han är utan blöja numer. På förskolan är de vana och vi fick reda på att de kommer att hjälpa till så mycket de kan. Bara att han ska till att ha många ombyten. Så 5 par boxer, byxor och strumpor är nedpackade. Förberedd för det värsta :)

      Hoppas det gav lite tipps :)
      Kram!

      Radera