lördag 5 december 2015

Vinter och bloom madrasskydd

Var och köpte vinter och blooms madrasskydd då lille D har vid flera dagar frågat efter om han kan skippa blöja. Igår sade han "mamma blöja till bebis inte jag"... då fick vi nog. Nu är det dags att sluta med nattblöja och inte kränka vår lille pojke mer! Blöjor är visst för bebis och inte för lille D.

Sedan hade vi problemet... plastad frotté eller något annat? Och vad i sådanafall? Jag har sedan två veckor tillbaka försökt läsa på. Ikeas är totalt uteslutet. Hade det en gång när han var yngre då blöjan läkte konstant och han blev plaskblöt! Det andas inte. Big no bo!

Babyproffsen hade tunt plastadfrotte som hade andningsförmåga... men det som vi  fastnade för var vinter och blooms madrasskydd. Det var mjukare och lenare än frottén.  Tunnare och inte knölig. Påstås vara helt vattentät och andas till 100%. Pvc-fritt.
Vi valde 75×100 storleken som är till spjälsäng men den passar bra i vår växasäng. Den täcker inte hela men det behövs ju inte. Huvudet behöver inte vara skyddat precis. 

Denna info hämtade jag hem från bontis hemsida:

Vinter & Bloom Bed protector madrasskydd är ett smart prisbelönat skydd som andas och som skyddar madrassen.

En olycka händer så lätt, för såväl barn, gravida, vuxna och äldre människor.  Att skydda madrassen med plastad frotté eller gummimattor av olika slag är inte alltid så kul.
Vinter & Bloom Bed Protector är en mycket behagligare lösning. Den består av två lager, underbart mjuk, borstad bomull med ett tunt skyddslager emellan som gör den 100% vattentätt.

Vinter & Bloom Bed Protector kan placeras antingen över eller under lakanet och är det säkraste, enklaste och skönaste sättet att hålla sängen torr. Vinter & Bloom Bed Protector prasslar inte och man svettas inte som man gör med andra madrasskydd, eftersom Bed Protector andas.

Mjuk100% vattentät100% andningsförmågaDu svettas inteDen glider inteDen prasslar inteFri från PVCStorlekar: 50x75cm, 75x100cm, 100x150cm. 150x200cm
Tvättbar i 95°C

1 kommentar:

  1. Åh, jag är på samma jakt nu som du var i december och försökte hitta vad ngn tycker om Vinter&Blooms Bed Protector, de verkar ju bra. Vad är din recension såhär långt, andas de bra? Blir barnet hemskt svettigt?

    Kram från en annan mamma :)

    SvaraRadera