fredag 25 januari 2013

Nattbesök på förlossningen

Trevlig personal. Om  jag ändå kunnat få stanna hemma och sova så här dags!

Fick difusa strålande smärtor under blygdbenet som bara blev värre och värre under kvällen. Började med molvärk som blev illande värre. Smärtorna kom i intervaller som inte blev bättre eller sämre vid vila eller rörelse. Tryckte man på magen blev det värre och ilade neråt. Men eg. Inte ont i magen eller imga direkta sammandragningar med smärtorna.

Fick ligga med en monitor och lyssna på hjärtat. Han var inte förtjust i magbandet eller proben. Sparkades hej vilt. Men hjärtat hade fin aktivitet =)
Ingen påverkan på tappen tack och lov. Inte dags än!!! Minst 8v till ska han vara kvar i magen, då är hans lungor fullt utvecklade och så slipper barnet kuvös.iof redan om 2v är lungorna i stort sett klara och barnet klarar sig utan mycket intensivvård. Helst 15v. till ska det ändå vara tack! Lillpojken skrämms redan.

Hrm har årliga urinvägsinfektioner... men inte hade jag trott att det skulle kännas så här! Tydligen behöver de inte vara förknippade med de vanliga symtomen utan de är oftast difusa.

Så en kur antibiotika och nu är vi efter 2, 5h på g hem för att sova. Tur att jag jobbar kväll imorgon. Eller idag blir det.

2 kommentarer:

  1. OJ vad läskigt :s :0 Men vad skönt att det "bara" var en urinvägsinfektion!! Hoppas antibiotikan kickar in snabbt och att dina nerver lugnat sig från den, nästan hemska, upplevelsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo verkligen. Antibiotikan brukar kicka in fort så redan på en timma var det bättre. Dock lär jag få följdproblem som jag alltid får av ab. Men men helt enkelt skönt att det var ngt lättlösligt =)

      Radera