fredag 26 september 2014

Regler

Blir ngt irriterad på reglerna. I min kommun får jag inte ha lille D mer än 25h/v nu när jag går på havandeskap. Jag kan ju direkt  säga att så sliten som jag känner mig nu så är det väldigt lite avlastning. Men det som irriterar mig som mest är att jag får betala för heltid. Graviditetsledigt och föräldraledigt likställs. Undrar hur de tänker eg. Jag kommer ju knappast ha mer tid när nr2 kommer. 5h om dagen är lite. Plus att min sons utveckling har verkligen varit märkbar sedan han började på förskola. Igårkväll kunde han nästan äta helt och hållet med sked utan att spilla. Han har blivit större på sitt sätt och ja... han utvecklas med hjälp av andra. Han har kompisar och han stortrivs. Varför ska jag då behöva ha hnm hemma där jag kommer att ha lite tid för hnm då jag numera är sliten och trött sen kommr jag ha en spädis i famnen.

Min make har skickat dispensansökan. Så underbar att han tagit reda på info och sedan ansökt. Hoppas vi får ha hnm 30h i veckan på förskolan. Skulle underlätta mycket med bara 1h extra om dagen. Han skulle få mellis och socialisering vid ytterligare en måltid.

Det som retar mig som mest är att jag tvingas till ngt som jag dessutom får betala fullt pris för.

4 kommentarer:

  1. Fast du ska få ha honom heltid under havandeskapspenningen för det räknas som sjukskrivning!
    Jag fick ha så och vi bor ju också i haninge! Så strid det med förskolan för så är det. Är ju bara 5 månader sen jag gick på havandeskap... Och även första månaden när lilla bebisen kommit också får du ha honom heltid men det utnyttjade inte jag. Tyckte det gick bra att ha henne bara 25h då ändå. Kunde vi ha sovmorgon och mysa massa på morgonen och mysa med lek i parken ute på em medan bebis sov i vagnen.

    / Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Men det är kommunen själva som säger så. Har frågat personen som har hand om vårt område och hon säger att havandeskap är likställt med föräldraledigt :/ så där tog det dessvärre stopp!
      Men tack ändå! :)

      Radera
  2. Men det är ju jätte konstigt! Så ska det ju bara inte vara. Vad säger förskolan då? Har du pratat med de? Jätte knasigt, för jag tror vi har samma område och för mig var det ju inga problem...Fast jag pratade inte med kommunen direkt utan fick info från vår förskola att så var det. Kan det vara så att det är olika om det är privat eller kommunal då? Fast ni har väll också kommunal? Och där jag jobbar i tyresö på fsk är det också så att havandeskapspenning räknas som sjukskrivning...
    A ja, tråkigt...

    / Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick infon från förskolan, så jag ringde kommunen då jag hört annat från vänner. Men där säger kommunen samma sak. Pratade med Helene.

      Det är en privat förskola med kommunala regler.

      Så surt och trist. Men så är det, inget jag kan göra åt mer än att invänta beslut på dispansen :/

      Radera