lördag 17 januari 2015

D-dropparna

Vill minnas att lille D hade extrem magknip. Det var skrik dagligen för magens skull :/ ändrade om kosten en hel del. Slutade äta mycket. Det hjälpte litegrann men inte blev det bra förrän runt 6 mån tid.

Inte tänkte jag på att magproblemen ökade efter att vi gav de där jäkla dropparna.

Med mini D så har vi märkt att då vi glömt ge dropparna så har det varit en otroligt lugn bebis. Men han behöver ju dropparna. Köpte vattenbaserade droppar som vissa märkt av att det blivit bättre utav. Men skriken fortsatte dock ngt mindre. Vi började ge dropparna på morgonen då magen arbetar olika på kvällen. Lite bättre men så fort jag gett dropparna så efter ca 1.5h så börjar magknipen. Läser vidare på dessa droppar... hrm... de vattenbaserade liksom de oljebaserade innehåller E320 som tillsats. Vissa verkar reagera på detta ämne.

Köpter åter nya droppar, denna gång utan tillsats och taaaadaaa! Nu har mini D lättare magknip då han svalt för mycket luft vid amning. Inget som är svåråtgärdat. Det är inte en bebis som ligger och gallskriker samt drar ihop sig till en liten boll samt spänner sig några gånger om dagen en längre tid varje gång, under ett 12h spann från det att han fått dropparna. Enda gången det är bra är när han ligger i vagnen i rörelse eller då man går runt med hnm mycket, skumpandes. Pysventil funkar litegrann, men knappt.
Nu vid byte är det lite gnäll, magen bubblar till och man får buffa rumpan lite lätt så att bebis fiser och därefter är allt frid och fröjd. Så som det varit de dagar vi glömt ge dropparna.

Dessa droppar finns på apoteket. Köpte dem från gamla apotekkedjan, de som tidigare hade patenten.

Tänkte att vi skulle testa de vanliga bvc dropparna när bebis är runt 6mån igen. Då har nog tarmarna blivit lite stabilare. Annars är 47kr inga pengar mot en nöjdare mindre plågad underbar liten son.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar