tisdag 16 juni 2015

Bananvälling!

I förrgår drack han 70ml, igår 110 och idag 150 ml bananvälling.

Han har även till middag fått matiga puréer och fruktpuré. Detta är 3:e dagen.  Just nu får han 1/4 stor burk mat och lika mycket i frukt. Tänkte ge hnm 5 dagar med denna mängd och sen öka på den matiga purén till 1/2 stor burk. Anledningen till en långsam upptrappning är för att vi vill vänja hans lilla mage och inte ge honom problem som lille D fick med förstoppning och magknip. Sen så vill jag undvika mjölkstockning som jag lätt fick med lille D under nedtrappning.  Efter maten så ammar han lite grann fortfarande. På detta sätt minskas mjölkproduktionen successivt. Vill inte sluta som med lille D, amningsavslut och en hemsk mjölkstockning. Det var en nära dödenupplevelse!

Idag så somnade mini med flaskan i munnen... sov ca 1h och sen vaknade han till. Han fick därefter resten av vällingen, vilket däckade honom :)

Hoppas iom ökning av både mat och välling att han självmant slutar amma på natten. Just nu vaknar han prickar kl 3 och vill amma. Ibland ammar han även 5 på morgonen för att sedan äta gröt vid 8. Och därefter amma runt 10-11 igen.

Det går långsammare än med lille D men det går bättre på många sätt. Snart så! 😄

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar