Vi gjorde pyttipanna och av det som blev kvar gjorde jag risotto och till mini korvstroganoff
Detta behövs:
50g falukorv (av hög kötthalt)
1 liten lök
1 liten morot
2 potatisar
Grädde
Tomatpure
Saltfattig buljong
Paprikskrydda
Peppar
2tsk rapsolja
1. Skala sedan tärna morötter och potatis. Hacka lök. Lägg allt i en kastrull täckt med vatten. Lägg i lite buljong. Koka upp. Låt koka i 5 min.
2. Tärna korven.
3. Häll av vattnet på grönsakerna. Lägg i korv. Späd med grädde så att det täcker. Lägg i korv och smaksätt med Tomatpure, samt kryddor efter smak.
Koka upp och låt puttra i 5 min. Se till att potatisen och morötterna är mjuka.
4. Ta ur och mixtra, Späd med sås till rätt konsistens. Häll i rapsolja och blanda väl.
Blir minst 2 stora burkar. I vårt fall något fler måltider då han äter lite mer än 1/2 stor burk :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar