måndag 15 april 2013

Vändningsförsök

Gick inte vägen dessvärre. Men pojlen mår bra, hjärtat slår fint och han var så duktig så. Sparkadea inte och var snäll under försöket.
Tyvärr fanns det inga kejsarsnittstider så får en "drop-in" tid den 30/4. Får komma in och hoppas på att tid finns för vårt snitt, finns det inte så får vi gå hem och komma tillbaka dagen efter för samma procedur. 

Frågade om sätesförlossning och det trodde de inte var möjligt då han ligger på tvären. Han lade sig tillbaka på plats efter försöket. Men runt helt gick det aldrig.

Hur var vändningen? Inte så farligt... obehagligt och visst gör det ont men inte ens i närheten till att man behöver ens gny. Gäller att andas och inte spänna sig. Bricanylen, läkemedlet man får var nästan obehagligare då jag skakade en del av den... blev varmrosig och fick hjärtklappning. Efteråt blev jag dock mer skakig. Har ont i huvudet och är extremt trött. Men somsagt inte så farligt. Värt ett försök även om det inte gick. Han kom med huvudet mot höftkammaren och sen gick det inte riktigt mer.

Hela proceduren tog väl en 2, 5h. Och det med en halvtimmas kontroll innan och en timmas kontroll efter.

Så förlossning blir i 39+0. Han har två veckor på sig att försöka vända sig själv. Om han gör det avbryts kejsarsnittet... hoppas hoppas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar