tisdag 13 augusti 2013

Lite för många tankar 3

Vi har nu tagit ställning till vissa vaccin.

- magsjukevaccinet (rotavirus) kommer vi inte ödsla tid för! Varför jo vi vägde för och nackdelar.
Det ger inte full gott skydd och det finns en mindre chans för tarmvred. Det positiva är att den sänker sjukperioden nästan upp emot 1, 5v. Men det är inte alla barn som blir så sjuka. Så om det handlar om min plånbok så spelar set ingen roll. Sjuk blir man oavsett om man har tagit vaccinet eller ej.  Men  du tagit vaccin finns det en god chans till att må något bättre dock är det ingen garanti.  Så nej det kändes inte värt att utsätta lille D för ngt som inte ger fullt skydd och som kanske blir onödigt vaccinerande av främmande avföringspartiklar (vaccinet består av renat bebisavföring)

- tuberkolos. Ja... det ska vi ha. Vaccinet ger endast 25% skydd, men iom mitt och makens jobb så är det bäst att vara skyddad iaf det minsta lilla lilla. Sen om vi åker utomlands så krävs vaccinet i vissa länder.

- vattkoppsvaccinet. Det diskuteras om det inte ska ingå i vaccinationsprogrammet.  Den ger 100% immunutveckling efter två vaccin. Den har vi inte pratat om men ska ta upp det med bvc. Dock tror jag inte på vaccim före två års ålder gällande den. Hittade förut att viss barn som fått vattkoppor före 2 har större risk att få det igen i vuxen ålder då de inte fullt utvecklar immunisation.  Minns inte vart jag läst det. Men syrran fick det innan 2 och nu för två veckor sen fick hon det igen som vuxen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar